dentada-logo
page-title-bg

Szolgáltatások

implantology dotted

Helyreállító fogászat

Ahogy a név is sugallja, a helyreállító fogászat a fogak kezelésével foglalkozik, hangsúlyt fektetve az eredeti fog megőrzésére. A fogszuvasodás által érintett, töredezett vagy törött fogakat különféle módszerekkel rekonstruáljuk, maximálisan tiszteletben tartva annak esztétikai oldalát.

Árlista - Helyreállító fogászat
dentistry dotted

Szájhigiénia

A foghigiénia a fogkőlerakódások, pigmentek és színes foltok szakszerű eltávolítása a fogak felszínéről, a fogak tisztítása, polírozása, amely otthon nem végezhető el. A foghigiénia gyakorisága a páciens fogainak állapotától függően változik. Átlagosan azonban évente 2 alkalommal kell fogkő nélkül karbantartani a fogakat. Szükség esetén a dentálhigiénikus személyre szabottan beállítja Önnek a szükséges látogatások és ellenőrzések számát.

Árlista - Szájhigiénia
periodontics dotted

Sebészeti fogászat

A sztomatológiai sebészet részeként a fogakon, az állkapcsokon és a szájüreg lágyrészein végzett eljárások átfogó spektrumát biztosítjuk. A fogszabályozási okokból történő kihúzás és a nyolcas műtéti eltávolítás elkerülése érdekében, mindeképpena fogak megtartását preferáljuk maximálisan, ameddig csak lehetséges. Csak akkor folyamodunk foghúzáshoz, amikor már nem lehet megmenteni a fogat.

Árlista - Sebészeti fogászat
orthodontics dotted

Rögzített protézisek

A fix protézisek fő feladata a fog alakjának, számának, funkciójának rekonstrukciója és védelme. A korona a fog azon része, amelyet zománc borít, látható a szájban és az íny veszi körül. A fogászati laboratóriumban készült korona a fog új mesterséges felső héja, amelyet a kezelt és kihegyezett fogközépre ragasztanak. A korona esztétikailag és funkcionálisan tökéletesen helyettesíti az eredeti fogat. Nem lehetnek túlnyúlások azon a szélen, ahol a ragasztott fog éléhez csatlakozik. A koronának jól kell zárnia a teljes kerületén, a széleinek simának és könnyen tisztíthatónak kell lenniük.

Árlista - Rögzített protézisek
pediatric dotted

Kivehető protetika

A kivehető protézisek olyan pótlások, amelyek behelyezhetők és a szájból eltávolíthatók. Különböző változatokban készül a páciens szájának állapotától függően. Fémkapcsokkal rögzítik a maradék fogazathoz. Készülhetnek közönséges gyantából, de rugalmas anyagokból is (Duraflex), ahol nem szükséges fémkapcsokkal rögzíteni. Ezek az anyagok alkalmasak allergiások számára, mivel nem tartalmaznak PMMA-t (polimetil-metakrilát)

Cenník - Kivehető protetika
pediatric dotted

Foghelyettesítés javítása, karbantratása

Annak ellenére, hogy a páciens fogait protézis helyettesíti, fontos annak megfelelő gondozása. A protézis felületét minden nap mechanikusan tisztítjuk fogkefével. Hetente egyszer márthatjuk vízbe az erre szánt pezsgőtablettákkal. Az éjszaka folyamán a protézist eltávolítják. Ennek oka az a törekvés, hogy ne terheljük túl a nyálkahártyát és a támasztófogakat, a kivehető fogsor állandó viselése mellett a szájban candida fertőzések, vagy a nyálkahártya hipertrófiája léphet fel. A páciensnek rendszeresen ellenőrizésre kell járnia, ahol a protézist/a megmaradt fogakat ellenőrzik.

Árlista - Foghelyettesítés javítása
pediatric dotted

Lenyomatok és mérések

A lenyomatozási módszerek arra szolgálnak, hogy pontos képet alkossanak a szájüregben kialakult helyzetről. Három alapvető dombornyomástechnika ismert: a kettős dombornyomásos lenyomatmódszer, a kettős keverésű lenyomatmódszer és az egyfázisú lenyomatozási módszer. Kettős lenyomat lenyomatozási módszere: a lenyomatanyagot lenyomatkanálba helyezzük, és a szájüregbe vezetjük, terméktípustól függően 3-6 perc alatt megkeményedik. A fogorvos kiveszi a lenyomatot a szájból, kiöblíti és megszárítja. A megkeményedett lenyomatban mindig folyó mélyedések jönnek létre minden foghoz egyensúlyilag és szájon keresztül is.

Árlista - Lenyomatok és mérések